Informatiepagina
Residence Eijmershof
Meld u aan


Welkom op de website van project Residence Eijmershof op Kaageiland. Hier willen wij u graag informeren over de voorgenomen ontwikkeling van 22 luxe huurwoningen.

Een stukje geschiedenis

In de nacht van 20 februari 2022 heeft zich een brand gewoed op het Eijmershof, dat direct aan de Kagerplassen is gelegen. De brand heeft desastreuze gevolgen gehad en was voor iedereen zeer aangrijpend, zo heeft het een verplettende leegte achtergelaten. Het appartementencomplex van 22 woningen was na de brand volledig verwoest en niet meer bewoonbaar.

Daarom is de eigenaar van het appartementencomplex, in samenwerking met de gemeente Kaag en Braassem, op zoek gegaan naar een aannemer die een nieuw plan voor een appartementencomplex op deze locatie zou kunnen verwezenlijken. In deze zoektocht kwamen zij al snel uit bij de lokale ontwerpende bouwer, Heembouw uit Roelofarendsveen.

De betrokken partijen hebben vervolgens de afgelopen periode gebruikt om op zoek te gaan naar de juiste ontwikkeling voor de mooi gelegen kavel op Kaageiland. Na een nauwe samenwerking is daar een voorlopig ontwerp uitgekomen waarbij duurzaamheid, biodiversiteit en vooral een positief woongenot erg hoog in het vaandel staan.

Residence Eijmershof
Om de prachtige locatie aan de Kaag te complementeren is ervoor gekozen om een appartementencomplex van 22 huur woningen van volledig massief hout te gaan realiseren. Hout is een veelzijdig en duurzaam bouwmateriaal dat erg goed toepasbaar is bij dit specifieke plan en een lage ecologische voetafdruk heeft.

Met de duurzaamheidsambitie in gedachten en gelet op de beperkte mogelijkheden voor het aanvoeren van het bouwverkeer, is besloten om het complex volledig modulair te bouwen. De houten modules zullen per schip aangevoerd worden om zo de overlast op het eiland te beperken. Alles bij elkaar is dit een uiterst duurzaam en natuur inclusief plan waar de betrokken partijen erg enthousiast over zijn.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen
Deze website is speciaal ontwikkeld om iedereen op de hoogte te houden over de ontwikkelingen van Residence Eijmershof. Meldt u zich aan dan wordt u met digitale nieuwsbrieven geïnformeerd.

Belangstelling voor het huren van een appartement
Heeft u belangstelling in het huren van een appartement, dan kunt u zich aanmelden via de website. Zodra er meer bekend is over de verhuur wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

Aan de inhoud en afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend